نـــــــــــور:
نور نقش مهمی در زنده کردن فضا به عهده دارد و یکی از عوامل فیزیکی مهم و شاید مهمترین عامل در طراحی فضای فروشگاهی می باشد
که نقشی انکارناپذیر در خلق ی فضای زیبا و چشم نواز و تاثیر مستقیمی بر روح و روان انسان دارد. استفاده از نور مناسب و یکنواخت در فروشگاه خفگی محیط را از بین می برد و باعث می شود خریداران زمان طولانی تری را برای خرید در فروشگاه صرف کنند. نورپردازی ها از نظر منبع نوری بصورت طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند که می بایست حتی المقدور از نور طبیعی در فضا استفاده شود ، همچنین باید در نظر داشته باشیم که در فروشگاه های مواد غذایی نور طبیعی طوری نباشد که باعث فاسد شدن محصولات گردد. در صورت ضعیف بودن نور طبیعی و در نقاط کور که دید کمتری دارد کمبودهای آن از طریق نور مصنوعی جبران می شود. همچنین برای محصولات جدید برای افزایش دقت نظر و توجه مشتری می توان با استفاده از نور مصنوعی توجه مشتری را به نقطه دلخواه معطوف نمود.
نورپردازی در فروشگاه به 3 روش صورت می پذیرد:
1 نورپردازی عمومی
2 نورپردازی موضعی
3 نورپردازی متمرکز
4 نورپردازی عمومی : این نوع نورپردازی از طریق توزیع متوازن نور طبیعی در محل فضا انجام می گیرد و فضا در حد نیاز روشن می گردد و سعی می شود از ایجاد گوشه های تاری یا ورود نورهای خیره کننده جلوگیری شود.
-2 نورپردازی موضعی: معمولاً از این نوع نورپردازی برای تامین نور جهت فعالیت های )مانند مطالعه ، صرف غذا و کارهای طریف مثل آبکاری طلا( استفاده می گردد ؛ این نور قابل تنظیم می باشد و از ویژگی های این نوع نورپردازی این است که باعث تقسیم بندی فضا و تنوع در روشنایی و افزایش جذابیت فضا می گردد که از این نورپردازی می توان در رستوران ها استفاده کرد.
نورپردازی -3 متمرکز: این نوع نورپردازی مخصوص مکان هایی می باشد که نیاز به ایجاد ی نقطه متمرکز یا کانونی در فضا دارد ؛ استفاده از نورهای متمرکز می تواند ضمن ایجاد روشنی ، یکنواختی فضا را از بین ببرد مانند نورپردازی تابلو در نمایشگاه
نور نقش مهمی در زنده کردن فضا به عهده دارد و یکی از عوامل فیزیکی مهم و شاید مهمترین عامل در طراحی فضای فروشگاهی می باشد
که نقشی انکارناپذیر در خلق ی فضای زیبا و چشم نواز و تاثیر مستقیمی بر روح و روان انسان دارد. استفاده از نور مناسب و یکنواخت در فروشگاه خفگی محیط را از بین می برد و باعث می شود خریداران زمان طولانی تری را برای خرید در فروشگاه صرف کنند. نورپردازی ها از نظر منبع نوری بصورت طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند که می بایست حتی المقدور از نور طبیعی در فضا استفاده شود ، همچنین باید در نظر داشته باشیم که در فروشگاه های مواد غذایی نور طبیعی طوری نباشد که باعث فاسد شدن محصولات گردد. در صورت ضعیف بودن نور طبیعی و در نقاط کور که دید کمتری دارد کمبودهای آن از طریق نور مصنوعی جبران می شود. همچنین برای محصولات جدید برای افزایش دقت نظر و توجه مشتری می توان با استفاده از نور مصنوعی توجه مشتری را به نقطه دلخواه معطوف نمود.
نورپردازی در فروشگاه به 3 روش صورت می پذیرد:
1 نورپردازی عمومی
2 نورپردازی موضعی
3 نورپردازی متمرکز
4 نورپردازی عمومی : این نوع نورپردازی از طریق توزیع متوازن نور طبیعی در محل فضا انجام می گیرد و فضا در حد نیاز روشن می گردد و سعی می شود از ایجاد گوشه های تاری یا ورود نورهای خیره کننده جلوگیری شود.
-2 نورپردازی موضعی: معمولاً از این نوع نورپردازی برای تامین نور جهت فعالیت های )مانند مطالعه ، صرف غذا و کارهای طریف مثل آبکاری طلا( استفاده می گردد ؛ این نور قابل تنظیم می باشد و از ویژگی های این نوع نورپردازی این است که باعث تقسیم بندی فضا و تنوع در روشنایی و افزایش جذابیت فضا می گردد که از این نورپردازی می توان در رستوران ها استفاده کرد.
نورپردازی -3 متمرکز: این نوع نورپردازی مخصوص مکان هایی می باشد که نیاز به ایجاد ی نقطه متمرکز یا کانونی در فضا دارد ؛ استفاده از نورهای متمرکز می تواند ضمن ایجاد روشنی ، یکنواختی فضا را از بین ببرد مانند نورپردازی تابلو در نمایشگاه