- ۰ نظر
- ۹۷۰ نمایش
منبع: روزنامه ی فرصت امروز
این روزها، شاهد وجود روش های گوناگونی برای انتقال پیام از طریق تبلیغات هستیم. در این مطلب با روش های جدیدی در دنیای تبلیغات آشنا می شوید که در سراسر دنیا بسیار محبوب و اثرگذار هستند.
تبلیغات به شکل شگفت انگیزی تغییر کرده است و به ابزاری مهم برای ایجاد ارتباطات با مشتری و مصرف کننده بدل شده است. این روزها، شاهد وجود روش های گوناگونی برای انتقال پیام از طریق رسانه های مختلف تبلیغاتی هستیم. انواع روش های تبلیغات امروزی به مدد اینترنت و فضای مجازی، باعث شده است دست افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند، به شدت باز شود.
حالا دیگر انواع روش های تبلیغات محدود به روش های قدیمی نیست. امروز ویدئوهای ویروسی یا همه گیر در سطح شبکه های اجتماعی، تبلیغات بنری در سایت ها، فضاهای گفت وگوی کاربران درباره برندها و… شکل انواع روش های تبلیغات را دگرگون کرده است. با ما همراه باشید تا به نقل از chetor با تغییرات رسانه های امروزی و انواع روش های تبلیغات بیشتر آشنا بشوید:
تبلیغات دیجیتالی
تبلیغاتی که در سطح اینترنتی می بینید، در حوزه تبلیغات دیجیتالی قرار می گیرند. در بسیاری از سایت ها، تبلیغات مختلفی وجود دارند و این تبلیغات یکی از روش های عمده کسب درآمد برای وب سایت نمایش دهنده آن هستند.
شیوه دیگر تبلیغات جدید، تبلیغات بومی هستند. این روش از تبلیغات نیز راه دیگری برای کسب درآمد وب سایت ها است و از طریق محتوایی مربوط به برند و محصول، متن یا مقاله ای آن را تبلیغ می کند.
تبلیغات دیجیتالی به شدت در حال رشد و تکامل هستند و از طریق بسترهای مختلفی چون فیس بوک، اسنپ چت و… باعث می شوند تا تبلیغات در سطح وسیعی از مخاطبان دیده بشود.
تبلیغات موبایلی و تلفنی
از میان انواع روش های تبلیغات جدید، تبلیغات تلفنی و موبایلی یا به عبارت کلی تر تبلیغات در سطح دستگاه های کوچک و قابل حملی که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند، به شدت رواج پیدا کرده است.
به کمک این دستگاه ها و استفاده از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، توئیتر و… به سادگی پای تبلیغات به این ابزارها نیز باز شده است، اما در استفاده از این رسانه ها نیز باید نهایت دقت و توجه را به کار برد، زیرا ممکن است بی برنامگی و تبلیغات انبوه باعث آزار مخاطبان شود.
هر یک از این روش های جدید تبلیغات در صورت اغراق و بی برنامگی می توانند موجب اثرات معکوس بشوند.
تبلیغات چاپی
تبلیغات چاپی در گذشته یکی از مهم ترین ابزارها در دستان صنعت تبلیغات بود اما امروز با وجود فناوری های گوناگون، تبلیغات چاپی کمی عقب نشینی کرده است. تنها موضوعی که همچنان باعث اثرگذاری تبلیغات چاپی می شود، تمایز و تفاوت آن است.
اگر تبلیغات چاپی برای هر محصول به شکلی متفاوت و چشم گیر طراحی و اجرا بشوند، می تواند مخاطبی را که از هجوم و گستردگی دنیای دیجیتال دچار دلزدگی شده، تحت تاثیرات مثبت قرار دهد. تبلیغات چاپی دارای سه زیرمجموعه است:
تبلیغات تناوبی
وقتی تبلیغات در نشریاتی با تاریخ انتشار مشخص منتشر می شود، یعنی در قالب روزنامه، ماهنامه و… به آن تبلیغات تناوبی گفته می شود. برای سال های متمادی این روش، یکی از مهم ترین انواع روش های تبلیغات بود و به واسطه آن میلیون ها مخاطب تصویر تبلیغ چاپی را در پشت مجله یا در صفحات میانی آن شاهد بودند.
بروشورها، برگ نامه ها و تبلیغات در نقطه فروش
این نوع از تبلیغات که در قالب برگه های تبلیغاتی، بروشورها و… منتشر می شوند، گاهی به شکل جداگانه و گاهی نیز در میان صفحات روزنامه ها و مجلات توزیع می شوند. این تبلیغات می تواند در قالب بروشورهایی شکیل و با جنس مرغوب روی پیشخوان بخش ارتباط با مشتری و… نیز قرار بگیرد. در این صورت عمر طولانی تری نسبت به برگه های کاغذی که در خیابان ها توزیع می شوند، خواهند داشت. نکته دیگر این است که این نوع آگهی ها نسبت به تبلیغات چاپی، امکان ارائه اطلاعات بیشتری را در قالب تبلیغات فراهم می کند.
تبلیغات پستی مستقیم
هر دو روش از انواع روش های تبلیغات که در بالا عنوان شد، می توانند در دسته این تبلیغات پستی مستقیم قرار بگیرند. در واقع، در این روش، محتوای تبلیغاتی برای مخاطبان از طریق پست فرستاده می شود.
این روش نیز می تواند بسیار خوب و موثر واقع بشود، البته تا جایی که مورد سوءاستفاده آژانس های بازاریابی قرار نگیرد. اگر در این روش، از تکنیک های خلاقانه و جذاب استفاده شود، تاثیر خوبی بر مخاطب خواهد داشت و او را بیشتر با برند و محصول و… آمیخته خواهد کرد.
تبلیغات چریکی
این روش تبلیغاتی تمام قواعد را درهم می شکند. در طول ۲۰ سال گذشته از آن استفاده شده است و با روش های غیرمرسوم و تکنیک های خلاقانه، خواهان جذب مخاطب و مشارکت بیشتر او در روند بازاریابی و تبلیغات است.
در این شیوه از تبلیغات، زمان و مکان اهمیت زیادی دارد. برای اجرای بازاریابی چریکی لازم نیست بودجه ای هنگفت در دستان شما باشد، تنها چیزی که نیاز دارید، ایده های بکر و خلاقانه تبلیغاتی برای جلب توجه مخاطب است. ابزار در دست این کمپین های تبلیغاتی، شبکه های اجتماعی و تبلیغات دهان به دهان مخاطبان است.
تبلیغات رادیویی و تلویزیونی
تبلیغات تلویزیونی و رادیویی از مهم ترین نوع تبلیغات در دهه های گذشته بودند، اما به مرور زمان و با توسعه فناوری های مختلف در سطح اینترنت و شبکه های اجتماعی، به تدریج از اهمیت و اثربخشی آنها کاسته شده است.
این رسانه ها قادر بودند جمع زیادی از مخاطبان را با خود همراه سازند. البته هنوز هم در ساعت های پربیننده مانند ساعت پخش بازی های ورزشی پرمخاطب، اثرگذاری این رسانه ها بسیار بالا است.
تبلیغات محیطی
هر گونه تبلیغات که مخاطب در بیرون از منزل خود با آن روبه رو بشود، در زمره تبلیغات محیطی قرار می گیرد. انواع تبلیغات محیطی مانند بیلبوردها، تبلیغات روی اتوبوس ها و… در این دسته بندی قرار می گیرد. حتی تلویزیون ها و صفحات نمایشگری که در میدان های بزرگ نصب می شوند و به ارائه تبلیغات می پردازند نیز در این دسته جای می گیرد.
تبلیغات خدمات عمومی
این دسته از تبلیغات برای آگاهی و اطلاع رسانی به عموم منتشر می شوند و جنبه تجاری ندارند. در گذشته، بستر و رسانه اصلی این دسته از تبلیغات، تلویزیون و رادیو بود ولی امروز در سایر بسترهای تبلیغاتی دیجیتالی نیز دیده می شوند.
تبلیغات نامشهود
یکی از انواع روش های تبلیغات، تبلیغاتی است که به طور غیرمستقیم در فیلم ها و برنامه ها صورت می گیرد. مثلا اگر در فیلمی شاهد استفاده چشمگیر شخصیت ها از یک برند خاص اتومبیل بودید، باید متوجه بشوید که تبلیغات نامشهود در حال وقوع است.
این روش از تبلیغات نیز اثرگذاری خوبی دارد و به تبلیغ کننده اجازه می دهد تا بر اساس اطلاعات و خواسته های جمعیت شناختی مخاطبان را هدف بگیرد.